Qui som?

Rafel Comellas i Martínez

Paraules del President

La Previsió té una dilatada trajectòria en les assegurances a la ciutat de Terrassa, estenent-se en l’actualitat a tot Catalunya. L’any 1908, a la Catalunya d’inici de segle, en un entorn de gran efervescència emprenedora i de desenvolupament de propostes mutuals, va néixer La Previsión TarrasenseAsociación Benéfica de Socorros Mutuos, convertint-se amb el temps en una associació benèfica de tradició local, amb l’objectiu de donar un ajut econòmic en el moment de decés d’un associat.

Des de la seva fundació, l’activitat ha estat ininterrompuda i amb capacitat de superar períodes d’enorme dificultat, com històricament han estat l’epidèmia de grip de 1919, la Guerra Civil i les riuades de 1962 a Terrassa. A l’actualitat, la Previsió és una Mutualitat de Previsió Social que repercuteix els beneficis entre els seus associats, perquè és una entitat sense afany de lucre, dirigida per una Junta Directiva escollida pels seus assegurats, amb una experiència centenària i amb una voluntat de futur que demostra la seva solidesa.

El nostre àmbit d’actuació és Catalunya i, a trenta-u de desembre del 2018, tenim prop de 20.000 assegurats, cosa que suposa quasi un 10% dels terrassencs i ens situa molt per sobre de la majoria de companyies estatals que hi operen.

Pel que fa al nostre servei, cobrim l’enterrament, la incineració i el trasllat des d’arreu del món, també fem tots els tràmits jurídics i documentals, així com un assessorament testamentari i hereditari i de protecció jurídica dels assegurats a través de l’equip jurídic de La Previsió. A més, hem creat el Club del Mutualista, al que es pertany pel sol fet de ser assegurat de la Previsió. Un Club que permet obtenir descomptes en més de 30 establiments i serveis, participar en excursions i sortides de cap de setmana organitzades de forma exclusiva pels seus membres, i a preus especials, i gaudir de convocatòries festives com la Diada del Mutualista, o la celebració de Tots Sants.

La Previsió gestiona més de 300 defuncions anuals a Terrassa, el que suposa un 15% dels enterraments de la ciutat i un 30% del total d’enterraments coberts per les diferents asseguradores, demostrant-se així la posició capdavantera en les assegurances de decés per part de la nostra Entitat, la qual, per història, tradició i pes específic, ha esdevingut una autèntica institució local.

Em sento especialment orgullós que des del mes de maig de 2017, la Previsió disposi d’un dels millors tanatoris de Catalunya, modern i ben equipat, La Rambla, serveis funeraris, ubicat al centre de la ciutat i especialment ben comunicat -9 línies d’autobús, al costat de l’estació de ferrocarril de la Rambla i de l’entrada de les dues autopistes que connecten amb Barcelona i la resta del país-.

La Rambla, serveis funeraris, disposa d’un equipament amb unes instal·lacions acollidores i confortables que ofereixen intimitat i qualitat i amb un equip de professionals que faciliten la màxima personalització de la cerimònia de comiat i acompanyen amb un tracte molt humà a la família en tot el procés de dol.

Des del mes de Gener de 2020 disposem d’una nova oficina a Sabadell, des d’on donem servei i atenció als mutualistes d’aquesta ciutat i zones d’influència.

És tot això el que ens permet mirar cap al futur amb molt d’optimisme, i el que configura les bases molt sòlides de tot el grup de la Previsió.

Equip humà del Grup la Previsió

Jacint Boixasa – Director  General

Laura González – Responsable Serveis Funeraris – Responsable comercial

Thais Fernandez – Responsable Financera

Laia Gómez – Responsable Jurídica

Núria Bascuñana – Assessora Comercial

Josep Mª Verdaguer – Assessor Comercial

Maria Jurado – Assessora Comercial

Jacobo Escribano – Assessor Funerari

Mònica Pérez – Assessora Funerària

Virginia Fernandez  – Assessora Funerària

Raúl Palau – Assessor Funerari

Alba Giménez – Assessora Funerària

Junta Directiva 2020

Rafel Comellas Martínez  – President

Josep Martínez Montero – Vicepresident

Ana Salguero Matarín – Vicesecretària

Josep Canalias Puig – Vocal

Josep Mª Gibert Vives – Vocal

Josep Paz Crujeiras – Vocal

Josep Àngel Martin-Borregón – Vocal

Antoni Nasarre Marín  – Vocal

Mar Pirla – Secretària