Història

1908

Creació

El 8 de novembre de 1908 se celebra la primera reunió per constituir “La Previsión Terrassense” una mutualitat de socors mutus amb la finalitat de donar una ajuda econòmica a la família en el cas de la defunció del soci mutualista.

Cent persones de molt diversa procedència social van ser els primers socis de la nova mutualitat

1936

Època més difícil

Durant les primeres dècades es van viure èpoques de grans crisis, seguides de petites recuperacions, motivades especialment per l’increment de defuncions generades per fets traumàtics com la Setmana Tràgica, la grip “espanyola” o la Guerra Civil. Tot i això la mutualitat va anar creixent en nombre de mutualistes de forma gradual.

1962

Creixement

Passats els 50 i especialment durant les dècades del 60-70 i 80 La Previsió creix de forma massiva en nombre d’assegurats. Les tràgiques conseqüències de les riuades de 1962 creen una consciència popular de la necessitat de comptar amb una assegurança en cas de defunció.

L’entitat es modernitza i passa de prestar ajuda econòmica a la família del difunt a cobrir també els costos de l’enterrament. S’arriba a superar la xifra de 12.000 mutualistes, especialment a Terrassa i al Vallès Occidental.

2008

100 anys

Durant els primers 10 anys del nou segle, l’entitat es modernitza totalment, sense perdre el seu caràcter d’entitat social, creant nous serveis pels mutualistes, ampliant les prestacions de l’assegurança pels mateixos i definint l’atenció personalitzada, en cas de defunció, que avui caracteritza l’assegurança de decessos de la Previsió. S’informatitza la gestió de les pòlisses i dels serveis als assegurats –més de 16.000-.

El 2011 s’inauguren les noves oficines al Passeig Comte d’Egara.

2017

La Rambla

El 9 de Maig de 2017 es van inaugurar les instal·lacions de la La Rambla Serveis Funeraris. Un equipament modern, ampli i lluminós de més de 1.500 m2 amb tres sales de vetlla i un oratori, al servei dels mutualistes de la Previsió i dels terrassenses i ciutadans del Vallès per a realitzar una atenció integral a les famílies en el moment d’un decés.

Actualment La Rambla atén el 70% de les defuncions dels mutualistes de la Previsió.

2020

Més serveis i avantatges

La Previsió conta aprop de 20.000 assegurats,  aquest any, i per donar un servei més integral  als nostres mutualistes, hem inclòs dins els  nostre portfoli d’assegurances, a més de la de  decessos, assegurances de la llar, comunitats  de veïns, cotxe, vida, etc… 

Per premiar la fidelitat i confiança dels nostres  mutualistes, hem establert aliances amb  desenes d’establiments i entitats de la ciutat,  per a què tots tots els socis de La Previsió es  puguin beneficiar, amb el Carnet del Club del  Mutualista, de totes les avantatges comercials.

2020

Ara, més que mai al costat dels ciutadans de Terrassa

Som conscients dels moments tan difícils  que estan passant moltes famílies de  Terrassa colpejats per la Pandèmia. Per  aquest motiu, des de La Previsió i La  Rambla Serveis Funeraris, oferim sessions  d’acompanyament al dol per a qualsevol  ciutadà de Terrassa que hagi perdut un  familiar per Covid-19. Així com una  cerimònia en les instal·lacions de La Rambla  per donar l’Últim Adéu al difunt.